2/13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Nie jest tajemnicą, że planowanie jadłospisu z kilkudniowym...
fot. Say-Cheese/gettyimages.com

Planuj posiłki, uwzględnij to, co już masz

Nie jest tajemnicą, że planowanie jadłospisu z kilkudniowym wyprzedzeniem (np. na tydzień roboczy lub kalendarzowy) niesie za sobą wymierne korzyści: pozwala jeść zdrowiej i zaoszczędzić czas na zakupach i gotowaniu, a także wspiera niemarnowanie żywności. Jeśli chcesz jeść zdrowiej i wydawać mniej pieniędzy, a przy okazji nie wyrzucać jedzenia, spróbuj zaplanować posiłki dla swojej rodziny na kilka dni do przodu i trzymać się rozpiski. Zanim zaczniesz, rozejrzyj się po kuchni: sprawdź, jakie produkty już masz i wymyśl potrawy, które pozwolą ci dokupić tylko to, co naprawdę niezbędne.

Zobacz również

Osoby spod tych znaków zodiaku mogą pić najwięcej alkoholu

Osoby spod tych znaków zodiaku mogą pić najwięcej alkoholu

Zamek w Liwie. Budowla, która wciąż strzeże nieistniejącej granicy

Zamek w Liwie. Budowla, która wciąż strzeże nieistniejącej granicy

Polecamy

Życie młodych mam bez retuszu, czyli cienie i blaski macierzyństwa

Życie młodych mam bez retuszu, czyli cienie i blaski macierzyństwa

Glukometr bez nakłuwania – polskie urządzenie w fazie badań!

Glukometr bez nakłuwania – polskie urządzenie w fazie badań!

„Nigdy nie chciałam karmić piersią” – szczere wyznanie blogerki Joanny Pachli

„Nigdy nie chciałam karmić piersią” – szczere wyznanie blogerki Joanny Pachli

Dodaj ogłoszenie