Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Posłowie PiS o art. 7. To miało wyłączenie charakter politycznej presji

Posłowie PiS o art. 7. To miało wyłączenie charakter politycznej presji

Wisła Kraków - Lechia Gdańsk NA ŻYWO. Remis zapewni Lechii awans! Gdzie oglądać?

Wisła Kraków - Lechia Gdańsk NA ŻYWO. Remis zapewni Lechii awans! Gdzie oglądać?

Polecamy

39 rannych w 35 wypadkach. Policja podsumowała długi weekend na Podkarpaciu

39 rannych w 35 wypadkach. Policja podsumowała długi weekend na Podkarpaciu

Zenon Nowak, prezes Zarządu PPG: Wizerunek i relacje są dla nas fundamentem

ROZMOWA
Zenon Nowak, prezes Zarządu PPG: Wizerunek i relacje są dla nas fundamentem

Tajemnice murów Zamku Grodziec. Co trzeba wiedzieć przed wycieczką?

Tajemnice murów Zamku Grodziec. Co trzeba wiedzieć przed wycieczką?